Geplaatst op Geef een reactie

Studente uit Banaba Zorg vertelt


Ine Martens is 43 jaar en zit in haar tweede jaar Zorgverbreding en Remediërend Leren in Thomas More te Mechelen.

“Ik heb bewust voor deze opleiding gekozen omdat ik meer achtergrondkennis wou om te kunnen groeien in mijn job als zorgcoördinator in ‘LLIS International Primary School’ in Junglinster te G.H.Luxemburg.

Mijn lievelingsvakken zijn de vakken die te maken hebben met communicatie en coaching. In deze vakken word je volledig uit je comfortzone getrokken en leer je je bewust worden van hoe je communiceert met ouders, leerkrachten, leerlingen,… Je krijgt er handvaten en technieken aangereikt om gesprekken beter te leiden en/of te begeleiden. Je oefent dit in aan de hand van rollenspelen en via feedbackgesprekken kom je meer te weten over je sterke punten maar ook over je werkpunten.

De andere vakken zijn daarom zeker niet minder interessant. Ik ben weer helemaal mee met de nieuwe inzichten en wetenschappelijke kennis over wiskunde, taal en motoriek. Ik heb al enorm interessante, nieuwe lectuur ontdekt en meer nog: ik heb een waaier aan praktische tips meegekregen om mijn werking met kinderen, zowel in de klas als in de zorgklas, te verbeteren, zelfs in mijn Engelstalige schoolomgeving.

De meerwaarde van de opleiding is dat je samen zit met mensen van verschillende leeftijden, met verschillende rollen op school en met een enorme verscheidenheid aan ervaring. Door de interactieve opzet van de lessen leer je ook enorm veel van elkaar en haal je inspiratie uit de vele constructieve discussies. Het was misschien dit jaar iets moeilijker om deze spontane interacties te verkrijgen via de online sessies (vanwege corona) maar via de ‘Breakout’ rooms werd dit goed opgelost.

Aan toekomstige studenten zou ik wel nog willen meegeven dat de opleiding ook wel een serieus engagement van je vraagt. Bij elke module hoort een taak, waarin je moet bewijzen dat je de geleerde inhouden begrijpt en kan toepassen. Gelukkig zijn de opdrachten zo opgevat dat je ze kan linken aan je eigen klaspraktijk. Het kost je wel wat extra tijd om het allemaal goed op papier te krijgen, maar het helpt je persoonlijke groei enorm vooruit. Ik zou deze opleiding zeker aanraden aan collega’s.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *