Geplaatst op Geef een reactie

4 tips om deze periode door te komen

1.   Durf spreken tegen je docent

Durf je docent aan te spreken als je een probleem hebt. Zowel wanneer je iets niet begrijpt als wanneer je werklast te hoog is en je graag uitstel wilt van een taak bijvoorbeeld. 

Docenten zijn ook maar mensen én ze worden bovendien betaald om terug te spreken, wees dus niet bang. Bovendien kunnen docenten je probleem niet oplossen als ze niet weten dat het een probleem ís. 

Wanneer je een docent aanspreekt, spreek dan vanuit de IK-boodschap. Formuleer wat jij wil en waaraan jij behoefte hebt. Dat voorkomt dat de ander je opmerking opvat als een beschuldiging. Zo kunnen jullie samen aan de slag om het probleem aan te pakken. 

     2. Zorg dat je klas niet uit elkaar valt

Gebruik je klaskanalen om in deze tijd de verbinding te behouden. Hou contact via de Facebook-groepen van de opleiding of de campus. Spreek regelmatig met je klas af op Teams, Zoom of Whatsapp. Je kan bijvoorbeeld elke week een online moment inplannen en wie kan, sluit aan. Zo staat dat alvast wekelijks in de agenda. Je kan ook samen online studeren. Want zien leren, doet leren. 

Bekijk samen een film of de nieuwste Netflix-sensatie via applicaties zoals Discord. Via Teleparty kun je gezamelijk Netflix bekijken.

Speel samen een spel of een quiz, via Houseparty bijvoorbeeld. 

3.   Zorg voor jezelf

Bekijk eens een serie op Netflix. Ga naar buiten. Puzzel of lees. Wandel eens met een vriend. Bak die cake. Neem een lang bad. Zorg voor jezelf, stop niet met leven. 

Focus niet alleen op je cijfers. Het is beter om 60 procent te halen en je goed te voelen, dan af te studeren met grote onderscheiding én een depressie. 

Er zijn ook apps die je helpen om je stress te verlagen en om rust te vinden. Zo kan je via Headspace gratis enkele lessen meditatie volgen, net als met BambouCalm en Tide

4.   Slaap voldoende

Leg je gsm een half uur voor je gaat slapen weg. Lees een boek voor het slapen gaan of mediteer even. Probeer dagelijks zeker zeven uur te slapen. Tijdens je slaap verwerk je de meeste dingen die je doorheen de dag hebt meegemaakt, en verwerk je ook alle leerstof. Deze periode is geen sprint, maar wel een marathon. En de finish haal je enkel met voldoende rust. 

Dit artikel werd gemaakt ism met de studentenraad. Contact opnemen met de studentenraad kan via laeticia.immens@student.thomasmore.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *