Nieuws

Campustour Kruidtuin op 31 augustus

Lerarenopleiding Lager Onderwijs Mechelen nodigt jullie graag uit op zijn campustours: een privérondleiding op de campus met een docent waar je al je vragen kan stellen, het gebouw en speciale leslokalen kan ontdekken en die eerste banden smeden met medestudenten.

Wil jij graag nog even kennismaken met ons voor je inschrijft? Er zijn nog enkele LAST MINUTE plaatsen voor onze campustours nu dinsdag 31 augustus 2021 beschikbaar. De tour start om 16.00 uur en een 2e campustour om 19.00 uur.

Breng gerust een ouder, broer, zus, vriend, … mee! Snel inschrijven is de boodschap: ellie.lefevre@thomasmore.be.Tot dan?

Nieuwe aanbod Leon online!

Het nieuwe aanbod van LEON 2021-2022 staat online. Van ‘ukelele voor beginners’ en ‘Schoolmarketing’ tot ‘Interculturele communicatie met ouders’ en ‘Drones in je klas’. Ontdek het gevarieerde aanbod hier:

https://www.thomasmore.be/leon-nascholing-onderwijs

Webinar Arnoud Raskin 31/3 over StreetwiZe

Op 31 maart om 19 uur komt Arnoud Raskin online zijn beklijvende verhaal van StreetwiZe vertellen. Een verhaal dat niemand onberoerd laat. Door te werken met straatkinderen in sloppenwijken wereldwijd, ontdekte @Arnoud Raskin, dat deze kinderen een unieke skillset bezitten. Een skillset die ze dagelijks benutten om te overleven in een sterk onzekere omgeving. Dit werd de inspiratiebron om hun technieken te kopiëren naar managers die geconfronteerd worden met een wereld die razendsnel ontwikkelt, waar veerkracht, wendbaarheid en ondernemerszin essentieel zijn om succesvol te kunnen zijn.

Je kan zijn verhaal online volgen: https://buff.ly/3fowGSb

Studenten Thomas More verkleinen leerachterstand door gratis wiskundelessen

In Mechelen ging de WIZZ-klas van start. Dit initiatief van de Thomas More lerarenopleiding Mechelen helpt alle gemotiveerde leerlingen in het Mechelse die nood hebben aan extra begeleiding wiskunde. Studenten wiskunde van de lerarenopleiding secundair onderwijs werken online en 1 op 1 om leerlingen bij te werken. Op deze manier hopen ze de leerachterstand die sommige leerlingen opdeden, te verkleinen. Docent en oprichtster van de WIZZ-klas Conny Van den Brande leidt alles in goede banen.

30 leerlingen schreven zich in. Ze komen uit verschillende scholen: BA Botaniek, Colomaplus, TSM, Ursulinen Mechelen, BA Stassart, BIMSEM, Scheppers en Sint-Romboutscollege.

De WIZZ-klas is dit jaar aan haar vijfde jaar toe. Andere jaren vonden de lessen altijd op de campus plaats, maar in Covid-tijden zijn Conny en haar studenten zo creatief geweest om alles online te organiseren.  

Mentorenontmoeting digitaal

Op 11 maart én 5 mei staan er opnieuw 2 digitale mentorenontmoetingen op het programma:

Donderdagavond 11 maart

 • 19u. – 19u.15: Onthaal en verwelkoming
 • 19u.15- 20u.15: sessie naar keuze: stappenplan stage (kleuter) of hoe samen inzetten op muzische vorming (lager)
 • 20u.15 – 21u.: Q&A kleuter en lager (vrijblijvend)

Woensdagmiddag 5 mei

 • 14u.- 14u.15: Onthaal en verwelkoming
 • 14u.15 – 15u.15: 1 sessie naar keuze: vrij kleuterinitiatief onder de loep (kleuter) of wegwijs met media (lager)
 • 15u.15 – 16u.: Q&A kleuter en lager (vrijblijvend) Meer info en inschrijven: https://buff.ly/3eI31AQ

Inschrijven kan hier

Bingoavond op vrijdagavond 26 februari 2021

Heb je het gehad met taken maken, papers schrijven, lessen verzinnen en doelen selecteren? Of gewoon even zin om je gedachten te verzetten?

Schrijf je dan nu in voor de Online Bingoavond door studenten, voor studenten. Heel de lerarenopleiding inclusief docenten kunnen meedoen.

Door je in te schrijven ontvang je je persoonlijke bingokaart waarmee je kan spelen tijdens de livestream op vrijdag 26/02 om 20u00. 

Vul hieronder je eigen e-mailadres en naam in en ontvang zo je persoonlijke bingokaart. In de mail zal meer uitleg staan over de spelregels en hoe de avond zal verlopen!

Google Formulier: https://forms.gle/LPjXSF9kHZcAhaTa9 

Dinsdag 19 januari: Onderwijstalent organiseert digitale jobdates

Ook studenten die hun studies nog niet beëindigd hebben, zijn welkom. De jobdates bieden hen de kans om met verschillende Antwerpse werkgevers in gesprek te gaan en hun opties binnen het onderwijs te exploreren.

Maandag 11 januari: podcast over BSO

Welkom bij deze eerste podcast van de lerarenopleiding Thomas More Mechelen – Antwerpen waarbij Joris Van Waes drie leerkrachten uit het BSO te gast heeft. Ze praten over de do’s en de dont’s als je gaat lesgeven in het BSO.

Zaterdag 6 februari: Online Opencampusdag starters lerarenopleiding

Ben je in september gestart met een opleiding, maar liep het niet zoals gepland? Of ben je aan het werk, maar wil je een andere weg inslaan, al dan niet in combinatie met een job, een gezin of een uit de hand gelopen hobby? 

Wacht niet tot de start van het volgende academiejaar en neem in februari al een nieuwe start!

Op maandag 15 februari start het tweede semester. Wil jij dan ook starten aan je nieuwe opleiding of je nieuwe carrière? Check dan in voor onze Online Opencampusdag van zaterdag 6 februari. Tussen 10 en 14 uur staan onze docenten en studenten voor je klaar voor een babbel. Volg live infosessies, bekijk cursussen en brochures, vuur al je vragen op hen af … en maak je keuze!

Virtuele SID-ins in januari

De studie-informatiedagen (SID-in’s) gaan in 2021 virtueel.

Je kan de SID-in individueel bezoeken op woensdagnamiddag 13 en 20 januari van 14 tot 19 uur en zaterdag 16 en 23 januari van 10 tot 16 uur. Je kan de SID-in ook bezoeken buiten de bezoekuren, maar dan zijn er geen informanten aanwezig. Je kan dan rustig rondlopen en informatie bekijken en downloaden.

Alle informatie vind je hier

December 2020 – Succeswensen van het hele team

Het TM-team wenst je warme feestdagen en succesvolle examens!

24 oktober: proclamatie schooljaar 2019-2020

Op onze facebookpagina www.facebook.com/CampusKruidtuin.ThomasMoreBE kan je op zaterdag 24 oktober 2020 via live-streaming de verschillende Corona-proof proclamatievieringen van de lerarenopleidingen, promotie 2019-2020, volgen vanaf 9.30 uur.

26 mei: nieuwe opleidingen LEON online!

De laatste maanden wordt onze samenleving geconfronteerd met heel wat uitdagingen. Ook de onderwijswereld levert grote inspanningen om deze het hoofd te bieden. Dankzij de deskundigheid en inzet van schoolteams, pedagogische begeleidingsdiensten en centra voor leerlingenbegeleiding worden kleine en grote obstakels overwonnen. Dit toont meer dan ooit het belang aan van goed opgeleide onderwijsprofessionals.

Aangezien een degelijke expertise levenslang leren vraagt, organiseert LEON – het kenniscentrum van de Lerarenopleiding Thomas More Mechelen-Antwerpen – nascholingen en professionaliseringstrajecten voor alle actoren actief in het onderwijsveld. Leerkrachten, directies, CLB-medewerkers, … kunnen zich bij LEON verdiepen in de nieuwste onderwijskundige, pedagogische en didactische ontwikkelingen. Naast individuele vormingen biedt LEON ook teamgerichte nascholingen en professionaliseringstrajecten op maat aan.

Ook in het schooljaar 2020-2021 zorgt LEON voor een uitgebreid en kwaliteitsvol vormingsaanbod. Een overzicht van alle navormingen en lessenreeksen vind je op de website www.thomasmore.be/leon. Alle scholen uit de wijde omgeving ontvangen één dezer dagen ook de posters met het programma van LEON. Laat je alvast inspireren!

18 mei 2020: spreek live met onze docenten

Beste (toekomstige) student!

Wat fijn dat je interesse hebt om Lerarenopleiding te komen studeren bij Thomas More op onze campus in Mechelen of Antwerpen. Tijdens de Online Opencampusdagen van maart of april kon je al een eerste blik achter de schermen van de opleiding werpen. Ondertussen heb je misschien nog (nieuwe) vragen. Dan hebben we goed nieuws voor jou.

Wat?

Onze docenten van de Lerarenopleiding hebben zin om jullie bij een avondsessie nog eens te woord te staan en in te gaan op al jullie vragen, bedenkingen en opmerkingen. Graduaat, bachelor, of vervolgopleiding, kleuter, lager of secundair, dagonderwijs of weekend-avondonderwijs, we hebben voor ieder wat wils.

Wanneer?

Hoe?

Klik op bovenstaande momenten ↑. Vermeld je interesse (zie onder), dan word je door onze docenten naar de juiste livesessie geleid.

 • Leraar Kleuteronderwijs (dagtraject, avond-weekendtraject, duaal leren)
 • Leraar Lager Onderwijs (dagtraject, verkort traject, duaal leren)
 • Leraar Secundair Onderwijs (educatief graduaat, bachelor in dagtraject, verkorte bachelor, extra onderwijsvak (Islam, NT2))
 • Banaba Zorgverbreding en Remediërend leren
 • Postgraduaten NT2, International Teacher, Zorgleraar Kleuter- of lager onderwijs, Leercoach Secundair Onderwijs, Sociaal-emotionele Coach Secundair Onderwijs

We hopen jullie alleszins op één van deze momenten (opnieuw) te kunnen ontmoeten. Kan je niet wachten, wil je nog een keer de sfeer opsnuiven of je alvast wat voorbereiden? Je vindt ons ook op onze website en Facebook.

Tot snel!

De docenten van Lerarenopleiding Mechelen

9 april 2020 – Ontdek onze nieuwe postgraduaten

Thomas More helpt mee om het coronavirus in te dijken. Daarom worden alle nog geplande nascholingen geannuleerd. De meeste nemen we terug op in ons nascholingsaanbod van volgend schooljaar zodat je niets hoeft te missen. In de loop van mei gaat het nascholingsaanbod voor 2020-2021 online en kan je (opnieuw) inschrijven voor heel wat boeiende vormingen, met ook nu weer aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen binnen onderwijs.

Daarnaast starten we volgend academiejaar met enkele nieuwe postgraduaten die tegemoet komen aan een aantal noden in het werkveld. Als je graag wil werken met leerlingen die extra zorg nodig hebben op het vlak van leren of sociaal-emotioneel welbevinden, dan is een postgraduaat zorgleerkracht, een postgraduaat leercoach of een postgraduaat sociaal-emotionele coach op jouw lijf geschreven. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief.

7 april 2020 – Andere Banaba’s en postgraduaten

In deze nieuwsbrief zetten we graag onze bachelor-na-bachelor-opleiding ‘Zorgverbreding & remediërend leren’ nog eens in de kijker. Deze opleiding vormt reeds jaren een vaste waarde binnen de lerarenopleiding. Daarnaast informeren we jou ook graag over onze postgraduaten ‘International Teacher’ en ‘Nederlands voor anderstaligen’ die we sinds dit schooljaar aanbieden.

25 maart 2020 – Alle 13 Vlaamse hogescholen voorzien mogelijkheid tot contactluw onderwijs vanaf 18 mei.

Het zijn onvoorspelbare tijden, maar het ministerieel besluit van 18 maart is duidelijk. Het beschouwt de hogescholen en universiteiten als “noodzakelijk voor de bescherming van de vitale belangen van de natie en de behoeften van de bevolking”. Dit besluit stelt echter ook expliciet dat zij enkel via afstandsonderwijs werken. Dit besluit is van kracht tot en met 5 april, maar deze maatregelen worden wellicht verlengd. Virologen schatten een periode van 8 weken van de corona-epidemie.

De universiteiten beslisten om de rest van de colleges enkel nog digitaal te geven.

De 13 Vlaamse hogescholen onderscheiden zich van de universiteiten door hun sterke verbondenheid met de praktijk en het werkveld. Contactluw onderwijs zal een belangrijke uitdaging worden om het academiejaar zo haalbaar mogelijk voor de student te kunnen afronden.

Na afstemming binnen VLHORA – Vlaamse Hogescholenraad, besloten alle Vlaamse hogescholen om maximaal te blijven inzetten op afstandsonderwijs. Omdat echter voor een aantal werkvormen zoals practica, werkplekleren en stages, maar ook voor een aantal opleidingen zoals kunstopleidingen, zorgopleidingen, lerarenopleidingen … er digitaal geen volledige oplossing kan geboden worden, organiseren de Vlaamse hogescholen zich om vanaf 18 mei terug over te stappen naar contactluw onderwijs, maar enkel voor hoogst noodzakelijke opleidingsactiviteiten. En dit onder zeer strikte voorwaarden inzake social distancing en onder absoluut voorbehoud van andersluidende instructies vanwege de overheid

Later volgt nog concrete info per opleiding.