Geplaatst op Geef een reactie

Het leercentrum: hart van de campus

Het leercentrum is het hart van de campus. Studenten zitten er samen voor groepswerk of kunnen er rustig alleen studeren. Docenten geven er les, kleuterleerkrachten in spé slaan er aan het knutselen en collega’s Eva en Lene zijn altijd druk in de weer.

Een ruimte met verschillende functies

Op een normale dag heerst er in het leercentrum altijd gezellige bedrijvigheid. De warme plek heeft verschillende ruimtes met elk een eigen inkleding en een eigen functie: “De lounge is ingericht als ontmoetingsruimte. Het is de plek waar je met je medestudenten samenkomt voor bijvoorbeeld groepswerk, of om rustig na te praten tussen de lessen.  We zetten bij Thomas More erg in op sociaal leren en deze ruimte is daar helemaal op voorzien. Ook docenten vinden de weg naar hier:  hier zijn ze korter bij de materialen uit de bibliotheek en bovendien is het ook  zo’n fijne ruimte om les in te geven. De lounge is ook een plek waar je als student in interactie kan gaan met je docent. 

Uiteraard voorzien we ook plekken om in stilte te werken. Wil je als student rustig studeren, dan kan je terecht in de oude kapel. Die straalt ook echt rust uit en dat zorgt ervoor dat de stilte ook gewaarborgd blijft. 

Tot slot hebben we ook de crearuimte: een frisse, kleurrijke ruimte dankzij de spelmaterialen die er staan. Hier kan je als student komen knippen, lamineren, boeken inbinden of zelfs de naaimachine (leren) gebruiken.”

Van lesvoorbereidingen tot LEGO-robots

Zo divers als de ruimtes zijn, zo uiteenlopend is ons aanbod: van (prenten)boeken en schoolmethodes tot robots en handpoppen. Deze materialen kan je ook nu, ondanks beperktere openingsuren, nog steeds reserveren, maar enkel op afspraak.   

Educatieve uitgeverijen bieden veel materialen ook digitaal aan via online platformen. 
In een handig overzicht op het Studentenportaal zetten we de studenten op weg om de handleidingen, videofragmenten, toetsen, bordboeken, differentiatiemateriaal, enz. zelf te verkennen

Op het studentenportaal bundelen we de belangrijkste sites met informatie voor en over onderwijs. Zo kochten we bijvoorbeeld een methode aan om kleuters Frans aan te leren, maar je vindt er ook interessante databanken, e-boeken en gespecialiseerde vakliteratuur. Kortom: alles was een student van de lerarenopleiding nodig heeft tijdens zijn opleiding, kan je hier op één plek raadplegen.”

Stel je vraag 

“We willen studenten niet alleen aanmoedigen om ons online aanbod te verkennen en te gebruiken, maar hen ook laten weten dat je ons altijd vragen mag stellen. Niet alleen nu, maar altijd. Graag zelfs, daar leren wij als leercentrum ook van. Alle suggesties en vragen zijn welkom!  We kijken niet op van gekkere vragen. Zo vroeg er eens iemand om het hardste geluid dat we in huis hebben. Ook helpen we studenten die zelf initiatief willen nemen graag op weg: een leesgroep, lezing, naaiworkshop, interview, tentoonstelling,… Neem contact met ons op en creëer mogelijkheden!”

Maak hier een afspraak in het leercentrum om te printen of materialen in te leveren of uit te lenen. Wil je graag STEM-materiaal reserveren ? Dat kan hier.

En hier ontdek je het online aanbod van het leercentrum. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *